Objednávku Vám dovezieme až domov 📞 0948 991 881✏️ zelenaenergia@lestn.sk 📞 CZ +420 735 945 870 

Čo sú pelety?

Napriek tomu, že sa vyrábajú už 30 rokov, drevené pelety sú stále pomerne nové a menej známe ekologické palivo. Sú to malé valčeky zlisované z drevených pilín, s ktorými sa dá kúriť komfortne a automaticky.

Drevené pelety majú štandardizovanú veľkosť, vďaka čomu si automatizovaný kotol sám dokáže prikladať priamo zo zásobníka a vy sa nemusíte o nič starať. Iba si užívať to, že pelety majú všetky výhody, ktoré v sebe nesie kúrenie drevom, ale vďaka nízkej vlhkosti a vysokému tlaku pri lisovaní majú lepšie energetické vlastnosti. Lisujú sa z odpadu, čistej drevnej suroviny - z pilín a hoblín, ktoré vznikajú na pílach pri spracovaní dreva.

 

Efektívne a bez námahy

Zvyčajne majú priemer 6 – 8 mm a dĺžku 20 až 30 mm. Normovaný rozmer umožňuje moderné a ekologické kúrenie drevenou hmotou, ktoré je však rovnako komfortné ako kúrenie elektrickou energiou alebo plynom. Na rozdiel od brikiet sú pelety také malé, že sa dá na prikladanie využiť dopravníkový pás, ktorý palivo dopraví až k úzkej hadici priamo do kotla. A vy máte teplo bez roboty. To určite uvítajú všetci, vyťažení otcovia rodín, maminy s deťmi aj babičky a dedkovia, ktorí vykúria celý dom bez fyzickej námahy.

 

Čistá príroda

Pelety sú charakteristické aj nízkym obsahom popola, čo ešte zjednodušuje údržbu kotla alebo pece. Surovina na ich výrobu však musí byť výhradne prírodná, bez akýchkoľvek škodlivých prímesí a syntetických látok. Žiadna časť nesmie byť ošetrená ochranným náterom. Túto podmienku dodržiavajú všetci seriózni výrobcovia peliet, garanciou kvality je však iba certifikát ENplus®.

Certifikácia znamená vyššiu kvalitu, nie vyššiu cenu. 77 % celosvetového objemu vyrobených peliet má certifikát ENplus®, nájdete ho na piatich kontinentoch v 46 krajinách vrátane Slovenska.

Certifikát ako záruka kvality

Certifikovaná záruka

Certifikát ENplus® je zárukou, že pelety majú skutočne vysokú výhrevnosť a účinnosť pri spaľovaní. Je istotou, že nespotrebujete zbytočne veľa peliet, aby ste dosiahli požadovanú teplotu a nezničíte si svoj kotol alebo pec.

Tento certifikát chráni všetkých zúčastnených:

  • Zákazník má zaručené, že pelety vyhovujú prísnym normám
  • Predajca má záruku, že ponúka kvalitné palivo
  • Výrobca peliet môže prípadným kontrolórom predložiť vzorky z výroby z akéhokoľvek sledovaného obdobia
  • Výrobcovia kotlov a pecí sa môžu brániť pri reklamáciách, keď vykurovacie teleso nedosahuje sľubované parametre alebo bolo zničené použitím nekvalitných peliet

Zdroj ceska-peleta.cz

)

Mohlo by vás zaujímať

Všetky novinky
PSČ

Ceny bez dopravy, platia pre osobný odber v predajni Zákamenné a Drietoma

AK MÁTE ZÁUJEM O DOVOZ, ZADAJTE PSČ MIESTA DORUČENIA

Ďakujeme, že kúrite ekologickými palivami a šetríte životné prostredie!