Pohodlný dovoz palív k Vám domov 📞 0948 991 881✏️ zelenaenergia@lestn.sk 📞 CZ +420 735 945 870 

Čo sú to brikety?

V minulosti sa pojmom brikety označovali uhoľné brikety rôznych rozmerov a tvarov.

V posledných rokoch sa do popredia dostávajú brikety vyrobené z drevnej biomasy (piliny, hobliny, štiepka, kúsky dreva), teda z obnoviteľných zdrojov energie s nízkymi emisiami pri horení.

Drevené brikety sa svojimi vlastnosťami najviac podobajú drevu, majú však väčšiu výhrevnosť a úplne nízku vlhkosť do 10 %. Horia jasným plameňom, takmer bez dymu, s vôňou ako drevo, z ktorého boli vyrobené. Sú vhodné do všetkých typov kotlov, krbov a pecí na spaľovanie dreva alebo iných tuhých palív.

Veľmi nízke emisie, čistý minerálny popol a CO2 neutrálny cyklus sú dôležitými podmienkami pre zaradenie brikiet medzi EKOPALIVÁ pod označením EKOBRIKETY. 

Počas horenia nevytvárajú žiadne agresívne spaliny, nedechtujú, ani nezanášajú komín, čím šetria vaše vykurovacie zariadenie. Brikety sa výborne skladujú a manipulácia s nimi je radosť - čistá a jednoduchá.
Kúrenie EKOBRIKETAMI LES je ekologické, lebo pri ich horení sa uvoľní iba toľko oxidu uhličitého, koľko rastliny absorbovali pri fotosyntéze počas svojho rastu.

Aj EKOBRIKETY z dreva vyrábané na Slovensku a v zahraničí (ČR) môžu byť rôzneho tvaru, veľkosti, hmotnosti, všetko v závislosti od použitého lisovacieho zariadenia a jeho kvality. Môžu mať priemer ø 4 - 9 cm, dĺžku od 4 do 30 cm, tvar valca alebo tehly. 

Brikety valcové s hmotnosťou cca 2 kg/ ks, ktoré vyrába spoločnosť LES, s.r.o. Trenčín, sa vyznačujú prémiovými vlastnosťami - vysokou mierou zlisovania a výrazne dlhšou dobou horenia. Je pravda, že aktuálne predajné ceny výrobkov LES zrovna nekopírujú lacný dovoz z krajín mimo EÚ, ale rozhodne zodpovedajú vysokej kvalite výrobkov z certifikovanej výroby.
Nákup EKOBRIKIET LES  priamo od výrobcu sa rozhodne oplatí.

      

   Ing. Peter Zelina, konateľ           

)

Mohlo by vás zaujímať

Všetky novinky
PSČ

Ceny bez dopravy, platia pre osobný odber v predajni Zákamenné a Drietoma

AK MÁTE ZÁUJEM O DOVOZ, ZADAJTE PSČ MIESTA DORUČENIA

Ďakujeme, že kúrite ekologickými palivami a šetríte životné prostredie!