Pohodlný dovoz palív k Vám domov 📞 0948 991 881✏️ zelenaenergia@lestn.sk 📞 CZ +420 735 945 870 

Viete briketami kúriť?

Horia ako drevo, žhavia ako uhlie, ale bez množstva popola a prachu!

Tak ako ste sa kedysi učili kúriť drevom, tak je treba sa naučiť kúriť aj briketami.

POSTUPUJTE NASLEDOVNE...

1. Ak je to potrebné (podľa veľkosti ohniska) zlomte briketu na dve až tri časti a zapáľte. Výborne Vám poslúžia triesky alebo podpaľač.  

2.  Nechajte kúsky drevených brikiet rovnomerne rozhorieť pri plnom prívode vzduchu tak dlho, až dosiahnete požadovanú teplotu a pahreba sa postupne rozžeraví.
 
3.  Zostanú krásne žeravé kúsky drevených brikiet a vykurovacie zariadenie je správne rozohriate.  Vtedy ešte rozhrňte rozžeravené kúsky drevených brikiet rovnomerne po celej ploche ohniska a privrite prívod vzduchu.
 
4.  Podľa veľkosti ohniska naukladajte do žeravého základu 2 - 5 drevených brikiet nalámaných na polovice, ale nie doplna, lebo pri horení 1,5-násobne zväčšujú svoj objem..
 
5.  Drevené brikety začnú horieť plameňom po 5 - 20 minútach a ďalej horia (podľa druhu) aj niekoľko hodín a vydávajú potrebné teplo.
 
6.  Po dohorení plameňom začnú drevené brikety žeraviť podobne ako uhlie. Tento proces trvá opäť niekoľko hodín.
 
Ak proces 4. - 6.  prebieha pri plne uzavretom prívode vzduchu, zostanú drevené brikety počas horenia a žeravenia kompaktné, čím sa dosiahne požadovaný dlhodobý efekt výhrevnosti. Toto je správny spôsob, ako dosiahneme najefektívnejšie a najekonomickejšie využitie drevených brikiet.
 
Celý efekt je tiež závislý na veľkosti vykurovacieho média, ťahu komína a tlaku atmosférického vzduchu a predovšetkým na kvalite drevených brikiet. Len vysoko kvalitné drevené brikety vám zabezpečia očakávaný komfort a teplo vášho domova.
 
Venujte prosím tomuto procesu potrebnú pozornosť a sami objavíte optimálny variant kúrenia briketami pre vaše kachle, kotol či krb.

Nezabudnite!
Je veľmi dôležité dosiahnuť žeravenie drevených brikiet bez prívodu vzduchu!

Zdroj: zc_biomac

)

Mohlo by vás zaujímať

Všetky novinky
PSČ

Ceny bez dopravy, platia pre osobný odber v predajni Zákamenné a Drietoma

AK MÁTE ZÁUJEM O DOVOZ, ZADAJTE PSČ MIESTA DORUČENIA

Ďakujeme, že kúrite ekologickými palivami a šetríte životné prostredie!