Sme tu pre Vás  📞 0948 991 881✏️ zelenaenergia@lestn.sk 📞 CZ +420 735 945 870 

Kvôli briketám nepílime stromy

Ani jediný strom neprestáva rásť, vyrábať kyslík, udržiavať v pôde vodu, tešiť oko a slúžiť ako domov pre zvieratá kvôli našej výrobe brikiet a peliet.

Máme radi lesy a život v nich. Máme radi stromy. Ihličnaté aj listnaté. Drevo považujeme za vzácnu surovinu. Práve preto LES vyrába drevené brikety a pelety.

Mnohí si však myslia, že kvôli výrobe drevených brikiet rúbeme stromy. JE TO MÝTUS! Výrobný proces, v ktorom sa drevený odpad zhodnocuje, sme rozbehli práve preto, lebo drevo je vzácne. Drevené brikety a pelety LES vyrábame z pilín a hoblín. Teda z odpadu, ktorý vzniká pri spracovaní vyťaženého dreva.brikety LES vyrábame z pilín, nerúbeme kvôli nim stromy.

Vždy nás teší, keď sa niekto rozhodne nahradiť uhlie, eko hrášok alebo drevo na kúrenie drevenými briketami. Zapája sa tak do cyklu zhodnocovania dreva a ochrany lesov. Lebo piliny neskončili na smetisku či v potoku, ale poslúžia ďalej. Vydajú zo seba všetku energiu, aby v našich domovoch bolo teplo a príjemne.

Ochrana lesov

Nepodieľame sa na nehospodárnom drancovaní lesov. Nepáči sa nám, keď sa tak deje a vtedy sa ozývame. Firmu LES založili ľudia, ktorí o lese, cykloch v ňom, zákonitostiach a súvislostiach vedia naozaj veľa, pretože to študovali na strednej aj na vysokej škole.

Sme presvedčení, že drevo má ako dar prírody ľuďom slúžiť, ale treba ho využívať s rozumom. Napríklad vo forme dreveného nábytku. Alebo vo forme drevodomu, v ktorom sa dobre žije. Až keď sa drevo nedá využiť inak, nech slúži na kúrenie. No pokiaľ z neho môžu vznikať iné užitočné veci, je ekologickejšie aj ekonomickejšie kúriť drevenými briketami alebo peletami, ktoré sa vyrobia potom, ako z dreva vznikla iná užitočná vec s pridanou hodnotou.

Drevo, štiepka, piliny

Nie sme iba výrobcom brikiet a peliet. Staráme sa aj o zber a zhodnocovanie dreveného odpadu. Podľa jeho druhu a kvality ho ďalej buď štiepkujeme (štiepka slúži ako palivo pri našej vlastnej výrobe a na výrobu tepla ju používajú v lokálnych teplárňach), alebo melieme, aby sa z neho mohli vyrábať drevotrieskové dosky. Za každých okolností dávame drevu druhú šancu na život. Čoraz viac ľudí kúri briketami aj v krboch

Kúrenie briketami v krbe

Čoraz viac ľudí kúri drevenými briketami nielen v kotloch, peciach a pieckach, ale aj v krboch. Brikety horia krásnym plameňom a na rozdiel od dreva z nich nie je taký neporiadok. Nič netreba chystať a sušiť. Stačí kúpiť a kúriť.

Novú dobrú skúsenosť s kúrením briketami v krbe má napríklad Zuzana Vačková, ktorá vyskúšala našu mix paletu brikiet 5 v 1.

Lucia Čibenková

titulné foto pixabay

)

Mohlo by vás zaujímať

Všetky novinky
PSČ

Ceny sú bez dopravy, platia pre osobný odber v predajni Zákamenné a Drietoma

AK MÁTE ZÁUJEM O DOVOZ, ZADAJTE PSČ MIESTA DORUČENIA

Máme pre Vás nový web, kde nájdete naše produkty v českej mene, prejdite klikom dole.

icon shipping

Chcete tovar doviezť?

Dajte nám vedieť, či si želáte dopravu brikiet alebo peliet na konkrétnu adresu. Ak áno, ceny budú automaticky prepočítané podľa miesta doručenia.

icon shipping

Vyplňte políčko PSČ

Zadajte PSČ miesta doručenia pre prepočet cien tovarov s doručením k Vám.

Máme pre Vás nový web, kde nájdete naše produkty v českej mene, prejdite klikom dole.

Ďakujeme, že kúrite ekologickými palivami a šetríte životné prostredie!