Otváracia doba počas sviatkov. Online nákupy bez obmedenia 📞 0948 991 881✏️ zelenaenergia@lestn.sk 📞 CZ +420 735 945 870 

Mali ste v roku 2021 dosť energie?

My v LESe máme zelenú energiu už v názve, no nielen vďaka tomu sme jej mali dosť. Do veľkej miery ste nám energiu dodávali aj vy – naši zákazníci, sympatizanti, všetci, ktorým záleží na svojej rodine aj na životnom prostredí. Ďakujeme za to, čo sme v roku 2021 spoločne dosiahli! Konkrétne sme vďační za:

 ...stovky mailov, telefonátov a správ, v ktorých ste sa zaujímali o to, ako sa drevené brikety vyrábajú a ako sa nimi kúri. Vďaka vašim otázkam sme sa učili aj my. Naučili sme sa napríklad, že v krbe je efektívnejšie horné rozkurovanie. To znamená, že brikety nalámete na menšie kúsky, na ne uložíte triesky, pridáte ekologický podpaľovač, zapálite a o chvíľu máte efektívne rozkúrené. Čoskoro urobíme aj video návod.

 ...partnerstvo v Cechu kachliarov. Spojili sme nielen sily, ale aj naše vedomosti a remeselné zručnosti, aby čo najviac ľudí dostávalo korektné informácie o efektívnom a ekologickom kúrení. My kachliarom ukazujeme, prečo má význam nahrádzať alebo dopĺňať drevo briketami. Majstri kachliari sú zas čoraz zručnejší nielen v stavbe krásnych diel, ale aj v kúrení briketami. A pomáhajú nám odpovedať na vaše otázky, ako čo najlepšie kúriť práve v tom vašom krbe, peci či kachliach.

 ...desiatky vašich recenzií pri produktoch, na našej Facebook stránke aj na Google. Skúsenosti z prvej ruky sú to, čo potrebujeme ako soľ my, výrobcovia ekologických palív, aj ľudia, ktorí zvažujú, že ich vyskúšajú.

...spoluprácu s Ministerstvom životného prostredia SR. Cech kachliarov podpísal s ministerstvom memorandum a spolu s LES – zelená energia sme už mali namierené do mnohých slovenských miest a dedín, reálne a naživo ukazovať, ako sa správne kúri, aby ste si šetrili peňaženky, zdravie, vykurovacie zariadenie aj strechu nad hlavou. Pandémia tieto aktivity iba oddialila, v roku 2022 k vám prídeme. Sme presvedčení, že výsledkom projektu Populair, ktorého sme súčasťou, bude definitívny koniec kúrenia odpadom, starými novinami, mokrým drevom či špinavým uhlím. Aby sa aj v zime dalo vonku dýchať a sušiť bielizeň. Mimochodom, chcete vedieť, či je u vás čistý vzduch práve v tomto momente? Kliknite sem.

...viac ako 2 000 domácností, niekoľko stoviek firiem a niekoľko desiatok obecných budov, kde sa tento rok kúri slovenskými briketami LES. Naša rodina sa krásne rozrastá a my sme pre vás pripravení.

 ...ďalšie zdokonalenie nášho výrobného procesu brikiet. Pridali sme doň ďalší krok v triedení suroviny, aby sme v maximálnej možnej miere znížili obsah drobných kamienkov, ktoré sa v brikete občas vyskytnú. Nepáči sa vám to a nám je to zrozumiteľné, aj keď kamienky nemajú vplyv na výhrevnosť brikiet. Kamienky do brikiet samozrejme nepridávame úmyselne, dostali sa k nám v surovine – v drevenej piline. Ale nechceme, aby boli kamienky v briketách a preto triedime, triedime, vylepšujeme a znovu triedime.

...nula (číslom 0) stromov, ktoré sme spílili kvôli výrobe brikiet. Stromy nepílime, spracúvame drevený odpad (čisté piliny a hobliny z lokálnych píl), čím dávame drevu – podľa nás vzácnej surovine – ďalšiu šancu na úžitok. Každý, kto kúri drevenými briketami alebo peletami Les, tak prispieva k znižovaniu produkcie odpadu a je súčasťou obehového hospodárstva. Je to zmysluplné, aj preto sme sa v roku 2022 stali členmi aj Circular Slovakia

Za všetko toto vám ĎAKUJEME a želáme, aby bol aj rok 2022 plný zelenej energie, ktorá je nádejou aj teplom domova! Prajeme veľa správnych rozhodnutí, dobré konce a šťastné začiatky!

Lucia Čibenková a všetci z LESa

 

)

Mohlo by vás zaujímať

Všetky novinky
PSČ

Ceny bez dopravy, platia pre osobný odber v predajni Zákamenné a Drietoma

AK MÁTE ZÁUJEM O DOVOZ, ZADAJTE PSČ MIESTA DORUČENIA

Ďakujeme, že kúrite ekologickými palivami a šetríte životné prostredie!