Sme tu pre Vás  📞 0948 991 881✏️ zelenaenergia@lestn.sk 📞 CZ +420 735 945 870 

Mali ste v roku 2021 dosť energie?

My v LESe máme zelenú energiu už v názve, no nielen vďaka tomu sme jej mali dosť. Do veľkej miery ste nám energiu dodávali aj vy – naši zákazníci, sympatizanti, všetci, ktorým záleží na svojej rodine aj na životnom prostredí. Ďakujeme za to, čo sme v roku 2021 spoločne dosiahli! Konkrétne sme vďační za:

 ...stovky mailov, telefonátov a správ, v ktorých ste sa zaujímali o to, ako sa drevené brikety vyrábajú a ako sa nimi kúri. Vďaka vašim otázkam sme sa učili aj my. Naučili sme sa napríklad, že v krbe je efektívnejšie horné rozkurovanie. To znamená, že brikety nalámete na menšie kúsky, na ne uložíte triesky, pridáte ekologický podpaľovač, zapálite a o chvíľu máte efektívne rozkúrené. Čoskoro urobíme aj video návod.

 ...partnerstvo v Cechu kachliarov. Spojili sme nielen sily, ale aj naše vedomosti a remeselné zručnosti, aby čo najviac ľudí dostávalo korektné informácie o efektívnom a ekologickom kúrení. My kachliarom ukazujeme, prečo má význam nahrádzať alebo dopĺňať drevo briketami. Majstri kachliari sú zas čoraz zručnejší nielen v stavbe krásnych diel, ale aj v kúrení briketami. A pomáhajú nám odpovedať na vaše otázky, ako čo najlepšie kúriť práve v tom vašom krbe, peci či kachliach.

 ...desiatky vašich recenzií pri produktoch, na našej Facebook stránke aj na Google. Skúsenosti z prvej ruky sú to, čo potrebujeme ako soľ my, výrobcovia ekologických palív, aj ľudia, ktorí zvažujú, že ich vyskúšajú.

...spoluprácu s Ministerstvom životného prostredia SR. Cech kachliarov podpísal s ministerstvom memorandum a spolu s LES – zelená energia sme už mali namierené do mnohých slovenských miest a dedín, reálne a naživo ukazovať, ako sa správne kúri, aby ste si šetrili peňaženky, zdravie, vykurovacie zariadenie aj strechu nad hlavou. Pandémia tieto aktivity iba oddialila, v roku 2022 k vám prídeme. Sme presvedčení, že výsledkom projektu Populair, ktorého sme súčasťou, bude definitívny koniec kúrenia odpadom, starými novinami, mokrým drevom či špinavým uhlím. Aby sa aj v zime dalo vonku dýchať a sušiť bielizeň. Mimochodom, chcete vedieť, či je u vás čistý vzduch práve v tomto momente? Kliknite sem.

...viac ako 2 000 domácností, niekoľko stoviek firiem a niekoľko desiatok obecných budov, kde sa tento rok kúri slovenskými briketami LES. Naša rodina sa krásne rozrastá a my sme pre vás pripravení.

 ...ďalšie zdokonalenie nášho výrobného procesu brikiet. Pridali sme doň ďalší krok v triedení suroviny, aby sme v maximálnej možnej miere znížili obsah drobných kamienkov, ktoré sa v brikete občas vyskytnú. Nepáči sa vám to a nám je to zrozumiteľné, aj keď kamienky nemajú vplyv na výhrevnosť brikiet. Kamienky do brikiet samozrejme nepridávame úmyselne, dostali sa k nám v surovine – v drevenej piline. Ale nechceme, aby boli kamienky v briketách a preto triedime, triedime, vylepšujeme a znovu triedime.

...nula (číslom 0) stromov, ktoré sme spílili kvôli výrobe brikiet. Stromy nepílime, spracúvame drevený odpad (čisté piliny a hobliny z lokálnych píl), čím dávame drevu – podľa nás vzácnej surovine – ďalšiu šancu na úžitok. Každý, kto kúri drevenými briketami alebo peletami Les, tak prispieva k znižovaniu produkcie odpadu a je súčasťou obehového hospodárstva. Je to zmysluplné, aj preto sme sa v roku 2022 stali členmi aj Circular Slovakia

Za všetko toto vám ĎAKUJEME a želáme, aby bol aj rok 2022 plný zelenej energie, ktorá je nádejou aj teplom domova! Prajeme veľa správnych rozhodnutí, dobré konce a šťastné začiatky!

Lucia Čibenková a všetci z LESa

 

)

Mohlo by vás zaujímať

Všetky novinky
PSČ

Ceny sú bez dopravy, platia pre osobný odber v predajni Zákamenné a Drietoma

AK MÁTE ZÁUJEM O DOVOZ, ZADAJTE PSČ MIESTA DORUČENIA

Máme pre Vás nový web, kde nájdete naše produkty v českej mene, prejdite klikom dole.

icon shipping

Chcete tovar doviezť?

Dajte nám vedieť, či si želáte dopravu brikiet alebo peliet na konkrétnu adresu. Ak áno, ceny budú automaticky prepočítané podľa miesta doručenia.

icon shipping

Vyplňte políčko PSČ

Zadajte PSČ miesta doručenia pre prepočet cien tovarov s doručením k Vám.

Máme pre Vás nový web, kde nájdete naše produkty v českej mene, prejdite klikom dole.

Ďakujeme, že kúrite ekologickými palivami a šetríte životné prostredie!